Фанатик / Fanatyk - відео-журнал про польських фанатів (1-2 ч.)

Зовсім нещодавно у світ вийшов пілотний номер польського відеожурналу від фанатів і для фанатів. Нарізки з кращих ультрас акцій польських тусовок, коментарі учасників, і фотокореспондентів журналу To my kibice. Деякі моменти, розжовуються на простій мові, до дрібних деталей, так що б ньюанси були ясні новачкам і людям далеким від движа. Дуже хороший почин, сподіваємось, коли-небудь, такий же відео-журнал, з'явиться і в Україні!

1-ша частина

2-га частина

У другій частині журналу про польську фанатську сцену - гості розповідають про те, як зародився фанатизм в Польщі. У своїх коментарях, люди сходяться на думці, що якщо раніше самі поляки дивилися на захід і вчилися у закордонних движів - то зараз ситуація змінилася з точністю до навпаки, і подібний ривок, польська фанатська сцена, зробила за останні 12-15 років. Величезні хореографії і барвистий перфоманс, те - що ще десятиліття тому, полякам здавалося нереально втілюваним в життя - зараз ми можемо бачити на польських трибунах кожні вихідні.  

Особливо в коментарях відмічають східну Європу, наприклад Україну, Білорусь, Росію і Словаччину, які намагаються багато в чому копіювати польську сцену. Як сказав фотограф ТМК+, люди з перерахованих країн, іноді знають польську фанатскую сцену краще - чим він сам :)

Продовжуючи оповідання, гості відмічають факт, що в Польщі, і в малих містах, невеликих движах і нижчих лігах, фанатські тусовки виглядають яскраво - чого не скажеш про більшість західноєвропейських фанатських сцен. Якщо ж великий клуб, звалюється у нижчу лігу, польські фанатики, продовжують так само пристрасно підтримувати його у відмінності від "великої Європи", де для уболівальників дуже важливий результат команди і рівень ліги в якій клуб виступає.

Новим кроком в розвитку фанатизму в Польщі, став минулий і нинішній єврокубковий цикл, коли усі польські команди, зуміли яскраво виїхати на єврокубкові матчі своєї команди, а так само продемонстрували барвисту підтримку під час домашніх єврокубкових зустрічей.

"Doing the Poznan" - спосіб підтримки команди, в " познаньському" стилі, коли фани обертаються спиною до поля, обіймають один одного за плечі і починають стрибати в ритм пісні. Подібний хід, у познаньців, перейняли уболівальники Манчествер Сіті, після єврокубкового матчу з познаньским Лехом.

Польща, має образ слабкого рівня футболу, але дуже якісної фанатской сцени. Зважаючи на участь країни в Євро 2012, в Польщі за останні декілька років, були побудовані цілий ряд нових футбольних стадіонів. Хлопці у своїх коментариях, дають оцінку новим стадіоном. Сходяться на думці, що старі стадіони, мали свій неповторний клімат, а нові стадіони, занадто великі, красиві і дорогі, для польських реалій і польських фанатиків. Говорячи про нові стадіони, фани гніваються по темі заходів безпеки на них. Повний контроль над уболівальниками з боку поліції.

З усіх польських тусовок, які виграли від появи нового стадіону, - виділяється Краковія Краків, візуальна підтримка якої, на новому стадіоні, стала на голови вище, ніж на старій арені. Шленск Вроцлав, додав у кількості людей на фанатському секторі, після отримання нового стадіону, і хлопці надіяться, що тенденція збережеться.

Німець говорить, що рулюють старі стадіони. Мов нові арени, дуже схожі один на одного. Може відрізняються зовні, але усередині схожі. Ти їдеш на виїзд, потрапляєш на стадіон, а у результаті відчуваєш себе як вдома, оскільки виїзна арена, як дві краплі води схожа з домашнім стадіоном твого клубу.

Невелика проблема нових стадіонів і в тому, що звичайні люди, бажаючи подивитися на свіжу арену, частенько купляють дешеві квитки, на фанатські сектори, при цьому приходять туди, будучи не в темі, тим самим порушуючи "клімат" терасси. Хлопці розповідають про те, що на фанатських секторах ніхто не дивиться на місця, і усі стають там, де стоять зазвичай. У кожного движа, є свої ньюанси, наприклад фани Легії, намагаються бути на трибуні у білому, Шленська в зеленому, а Руху або Леха в синьому.

Гості студії, підкреслюють важливість ролі споукмена(що заводить) на трибуні, оскільки від його дії і енергії, безпосередньо залежить якість підтримки усієї трибуни. Що заводить, повинен не просто знати увесь репертуар трибуни з голови, але і мати характер, авторитета середовища фанів, креативність, уміння повести за собою людей в відповідальний момент, завести трибуну, блискавично і правильно зреагувати на те, що відбувається на полі. Зазвичай в ролі того хто заводить, виступає людина, з великим фанатським стажем.  

Джерело: lads-from-riga.livejournal.com : : : Дата: 19.04.2024
Всього коментарів: 1
1. Jacy   (30.06.2012 07:16)
Please keep throiwng these posts up they help tons.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz