На виїзд: Ловеч (Болгарія)

Болгарія — держава у Південно-Східній Європі, розташована в східній частині Балканського півострова, займає 22% його території. Межує на півночі з Румунією — вздовж Дунаю, на півдні — з Грецією і Туреччиною, на заході — з Сербією і Македонією. На сході омивається Чорним морем. Загальна довжина державного кордону 2245 км, з них 1181 км - сухоземний, 686 км - річний, і морський - 378 км. Площа 110,9 тис. км2, населення — 7,576 млн (2010), столиця — Софія, офіційна мова — болгарська, грошова одиниця — лев.

Ловеч (болг. Ловеч) — місто в північній частині центральної Болгарії з населенням близько 50000 чоловік. Ловеч є адміністративним центром Ловецької області, воно розташоване на відстані 150 км. від Софії. Поруч з Ловечем знаходяться міста Плевен, Троян та Тетевен. Ловеч знаходиться в передгір'ї Балканських гір, на півночі Болгарії, на берегах річки Осим, де поєднується гірський і рівнинний рельєф. Східну частину міста оточує 250-метрове плато, найвища точка якого — гора Стратеш. Південно-західну частину міста оточують пагорби Хісаря і Баш Бунар. На північному заході рельєф поступово переходить в рівнинний. Середня висота Ловечі над рівнем моря складає близько 200 м. Найвища точка в місті — пагорб Акбаір, висота якого становить 450 м. У Ловечі багато мальовничих парків і місць відпочинку. У парку Стратеш багато кущів бузку, цвітіння яких навесні легко можна помітити з будь-якої точки в місті. Через це Ловеч також називають містом бузку.

ПФК «Літекс» (Ловеч) — болгарський професіональный футбольний клуб з міста Ловеч, виступає у вищому дивізіоні чемпіонату Болгарії. Чотириразовий чемпіон Болгарії і чотириразовий володар Кубка Болгарії. Рік заснування 1921.

Дата: 23.04.2024
Всього коментарів: 1
1. Andralyn   (26.11.2011 07:54)
Whoever edits and publishes these articels really knows what they're doing.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz