Історія Ultras Sur (Реал Мадрид)

Загальна інформація:

Назва: Ultras Sur

Рік створення : 1980  

Політичні погляди: ультраправі

Друзі: Irriducibili ("Лаціо"), Brigadas Blancoazules ("Еспаньйол")  

Вороги: Boixos Nois ("Барселона"), Frente Atletico ("Атлетико Мадрид"), Abertzale Sur ("Атлетик Більбао"), Pena Mujika ("Реал Сосьєдад"), Indar Gorri ("Осасуна"), Riazor Blues ("Депортиво"), Ligallo Fondo Norte ("Сарагоса")  

Real Madrid CF, можливо, найпопулярніший клуб світу. Білосніжну символіку "Королівського клубу" можна побачити чи не в будь-якому куточку світу. Але серед цих мільйонів тільки декілька сотень дійсно гідні того, щоб про них написати. Тому що їх девіз - "siempre fieles" ("завжди вірні"). Тому що їх ім'я - Ultras Sur.

Як починалася легенда.

Усе почалося в далекому 1980 році, коли на південній трибуні "Сантьяго Бернабеу" з'явилася ініціативна група молодих людей, що помітно відрізнялися від інших прихильників "Реала". Це були перші мадридські ульрас і футбольні хулігани, що послідували за хвилею футбольного насильства, що нестримно поширювалася по Європі. Усіх їх об'єднувала неймовірна відданість рідному клубу, любов до його кольорів, бажання відстояти честь клубу на стадіоні і за його межами. Бригада узяла ім'я Ultras Sur ( дослівно - "Південні ультрас") і відразу ж приступила до активних дій. На початку 80-х усі приїжджі фанати, будь то іспанці або іноземці, знали, що візит на "Сантьяго Бернабеу" з 99% вірогідністю обернеться для них зіткненнями з мадридцями після матчу. Проте не слід сприймати Ultras Sur тих часів виключно як футбольних хуліганів: бригада не забувала і про супорт. Сектор Ultras Sur був легко впізнаваємий завдяки численним банерам на підтримку улюбленого клубу.  

До сезону 82/83 р.р. фанати вийшли на новий рівень в плані перформансу на трибунах "Бернабеу". На секторі з'явилися численні димові шашки, бенгальські вогні і інші піротехнічні засоби, що зробили супорт барвистішим:

У тому ж сезоні Ultras Sur змогли виступити з першими серйозними навколофутбольними акціями за межами Мадрида. Це стало можливим завдяки збільшеному кількісному складу угрупування : інциденти сталися у фіналі Кубка Іспанії в Сарагосі, де "Реал" грав з "заклятими друзями" з "Барселони", на матчі останнього туру чемпіонату у Валенсії, а також у рамках дербі з "матрацниками". У другій половині восьмидесятих сталися зміни у внутрішній структурі бригади. Ultras Sur стали згуртованішими, в угрупуванні почали діяти певні правила поведінка, що зробила її більш організованою в перформансі і в акціях за межами стадіону. Південна трибуна стала справжнім серцем "Сантьяго Бернабеу", усі пісні в славу "вершкових" починалися і закінчувалися саме там, саме там фанати влаштовували прекрасні піротехнічні шоу перед виходом команд на поле. У ті ж роки Ultras Sur зарекомендували себе і як бойова фірма міжнародного рівня завдяки акціям проти фанів "Інтеру" в сезонах 84/85 і 85/86. У об'єднання з'явився свій девіз - "siempre fieles" ("завжди вірні"). Про Ultras Sur заговорили в ЗМІ - фірма отримала загальне визнання.

Роки слави.

1990 - 1998 року стали дійсно "золотими часом" Ultras Sur. На початку 90-х фірма стала придбавати усе більш "коричневий" відтінок: більшість членів групи почали дотримуватися ультраправих політичних поглядів, хоча офіційно фірма ніколи не позиціонувала себе як фашистська, а лише говорила про наявність "національної гордості". Пішовши "правою" дорогою, Ultras Sur притягнули у свої ряди помітну кількість скінхедів і поступово здобули собі славу самого фашиствующого моба Іспанії. Завдяки цьому бригада стала потужнішою, численною і небезпечною для ворогів. Націоналістичні погляди допомогли фірмі зміцнити дружбу з правим мобом "Еспаньйола" Brigadas Blancoazules, перші контакти з яким були налагоджені ще в 1988 році на грунті загальної ненависті до "Барселони". Втім, інший потужний націоналістичний моб Іспанії - Ligallo Fondo Norte з Сарагоси - став для Ultras Sur одним із злих ворогів. Підлі арагонці в 1995 році запросили декількох лідерів мадридистів у гості нібито для встановлення дружніх контактів, але замість цього напали на них. Поява у фірми своєї позиції на політичному фронті не могла не позначитися на супорті: до моди увійшли банери з кельтськими хрестами, готичними шрифтами і блискавками SS :

Важливим моментом в перформансе стала поява величезних полотнищ, які прекрасно доповнювали вже звичні на той момент дими і створювали на південній трибуні фантастичну атмосферу. Загальне число ультрас досягло рекордної цифри 6000.  

Падіння з вершини.

Кульмінаційним моментом в розвитку Ultras Sur став півфінальний матч Ліги чемпіонів проти дортмундскої "Боруссії" в 1998 році. Після цієї гри про Ultras Sur дізналися навіть люди, далекі від фанатських рухів. Перед грою Ultras Sur влаштували безлади і настільки розбушувалися, що зламали ворота на "Бернабеу", внаслідок чого матч був відкладений майже на годину. І це в 1/2 фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи! Усі ЗМІ писали про цей небувалий випадок, але він же став кінцем золотої епохи "південних ультрас". Знаходячись під тиском футбольних організацій, керівництво "Реала" спробувало підпорядкувати собі непокірних ультрас, але цей проект завершився провалом. В результаті на Ultras Sur почали чинити тиск непрямими методами : фанатам все важче було діставати квитки на матчі клубу, а після реконструкції "Бернабеу" вони були вимушені переїхати на третій ярус трибун. У обмежених умовах багато фанатів покинули бригаду. Ultras Sur виявилися в глибокій кризі.

Відродження.

Але в угрупуванні залишилися самі кращі, найвідданіші фанати. Саме вони в 2000 році поклали початок відродженню легендарної бригади. Поки що фірма не може повністю повернутися до своїх витоків. Тепер ніхто не дозволяє їм вивішувати свастики, банери із зображенням Піночета і скандувати в чиюсь адресу "Червону, забирайся", як це раніше робили по відношенню до Хорхе Вальдано. Проте це не перешкодило в сезоні 2000/2001 подружитися з самими фанатами Європи, що радикально фашиствують, - Irriducibili, що підтримують римське "Лаціо". Існують певні проблеми з використанням піротехніки, що дещо обмежує вибирання засобів перформанса на трибунах. На перший план виходять креативні банери і картини, що викладаються за допомогою паперових модулів, :

 

Проте зараз в Ultras Sur налічується більше 1000 активних членів, які як і раніше як ніхто іншій вірні духу мадридизма і влаштовують прекрасні шоу на трибунах в славу великого "Реала". Адже їх девіз все той же - siempre fieles!

Джерело: blancos.ucoz.ru : : : Дата: 26.04.2024
Всього коментарів: 2
2. Neelam   (30.06.2012 06:37)
Wow! Great to find a post kncoknig my socks off!

1. vvv   (24.10.2010 16:50)
дуже цікава стаття.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz