Звіт: Оболонь - Динамо (14.04.2010)

Цей день в історії української ультрас сцени запам’ятається надовго. Це було справжнє дербі і це була одна з найкращих ультрас акцій не тільки в Україні, а й у всьому пострадянському просторі. Про акцію фанів Динамо Київ під назвою «Legalize pyro» будуть згадувати ще дуже довго.

Напруга зростала з кожною хвилиною, на станцію Героїв Дніпра з’їзджалося все більше і більше «Хохлів», спальний район Оболонь ставав біло-синім. Трохи менше ніж за годину почали запускати на сектори, при проході на стадіон потрібно було пройти один кордон з поверхневим шмоном. Фани Динамо розташувалися на 10-11 секторах. Ще перед матчем на вході до трибун запалюється дим, а через декілька хвилин під 12-м сектором за стадіоном починається сутичка між динамівськими фанами та міліцією. Багато кому не вдалося дістати білетів, на сектори потрапляли хто як міг: хто перелазив через огорожу, хто проходив на сектори фан-клубу, а вже звідти перелазив через огорожу на 10-й сектор. Матч розпочався. Всі зайняли свої позиції на секторах 10-11, дехто на протилежній трибуні, а хтось й на дахах будинків.

Як тільки пролунав свисток звучить гучний заряд: "А мы здесь",- і одразу в повітря летить папір з порваних програмок, які лежали на кожному сидінні! Це був спонтанний, незапланований перф. Шиза в першому таймі була на високому рівні, велику роль зіграла акустика стадіону і невелика відстань між полем та трибунами. В перерві над стадіоном починають кружляти пароплани - один з полотном з зображенням Святослава, а другий - з надписом "Legalize pyro". І ось настає початок шоу... На одному з будинків спускається величезний банер "Ultras Dynamo" 6х25 м., команди виходять на поле, на паропланах запалюються фаєри (це був сигнал, що потрібно починати акцію), на трибунах горять фаєри, стробоскопи та вроцлавські вогні і розтягується текстовий банер з надписом «Ми всюди», а над ним банер де фанат з фаєром вилазить з знаку заборони. Одночасно з сектором піротехніка палає на чотирьох будинках, на одному з будинків щось пішло не так і салют замість того щоб летіти в гору розлітався в боки по всьому даху. Люди, які зібрались на стадіоні просто в шоці, міліція починає метушитися і поливає з бігових доріжок водою з відра банери, які висіли на перилах, таким чином вони намагалися загасити піротехніку, після того як догорає піротехніка весь стадіон аплодує.

Після такого сплеску емоцій шиза набагато покращилась, всі викладаються повністю і щосили горланять заряди. Відбувалися переклички з фанами "Слава Україні - Героям слава!", які підхопив весь стадіон, а під кінець матчу відбулося спільне виконання фанів Динамо та фанів Оболоні гімну України та гімну Києва.

Фани Оболоні виглядали досить пристойно -нормальний звук, піро і дуже чудово виглядав їхній сектор, коли всі стали по голому торсу. Також на секторі Оболоні відбувся заміс спочатку з кузьмою, потім з міліцією, яка застосовувала газові балончики.

Після акції деякі люди вирішили додивитись матч на даху і їх прийняла міліція, також постраждав один з пілотів пароплану, який обпік руку фаєром. Ця акція привернула дуже велику увагу ЗМІ. Про неї писали в газетах,журналах, згадували на телеекранах, в інтернеті на багатьох сайтах, в деяких газетах про акцію «Legalize pyro» писали навіть на перших шпальтах газет .  

Підбірка сайтів де написали про цю акцію «Legalize pyro»: mycityua.com; korrespondent.net; sport.bigmir.net; dynamomania.com; football.ua; football.sport.ua; footballculture.nl; "Газета нашего района": перша сторінка ; стаття

[Фото підбірка] [Відео підбірка]
Звіт: badboys-fcdk.at.ua : : : Фото: footbal.ua : : : Джерело: badboys-fcdk.at.ua : : : Дата: 26.04.2024
Всього коментарів: 1
1. White   (29.04.2010 15:21)
Хороший отчёт и подборки класно подобраны! Спасибо!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz