На виїзд: Суми


Суми — обласний центр на Слобожанщині, важливий індустріальний і культурний осередок держави. Місто розташоване на берегах ріки Псел при впадінні до нього річки Сумки. Населення міста становить 271 тис. чоловік. Відстань від м. Суми до м. Києва - 350 км.

Суми заснували в 1652-1653 рр. українські селяни і козаки-переселенці Герасима Кондратьєва з Правобережної України, на місці стародавнього городища, відомого під назвою Ліпеньск. Свою назву місто дістало від річок Сума і Сумка, які омивали його з двох сторін. До наших днів дійшла легенда, що на місці, де стоять Суми, були знайдені мисливські сумки. Це знайшло віддзеркалення в гербі міста затвердженому в 1781 році: три чорні сумки з перев'язями і золотими гудзиками на щиті прямокутної форми.

Суми, місто з багатою історією, повний місцями, що представляють величезний інтерес для туристів. Опис основних пам'яток Сум, історичних і культурних пам'ятників, торгових центрів Сум. Кожна епоха наклала відбиток на стиль архітектури і мистецтва Сум. Відвідування численних історичних пам'яток Сум дає досить повне уявлення про найбагатшу історію України.

Стадіон "Ювілейний"

40030 м.Суми, вул.Гагаріна, 9  

т.227-140, 610-931, 218-085

 

Стадіон "Ювілейний" введений в експлуатацію 20.09.2001 року. Величне і незвичайне для Сумщини і для України в цілому споруда виросла в обласному центрі - стадіон європейського типу майже на 30 тисяч місць. Велетень-красень стадіон красується своїми величезними вишками зовні і виблискує барвистістю крісел в два яруси і зеленим килимом-полем. А поле ще і з електропідігрівом. Стадіон був зведений в ювілейний рік нашої держави - десятиліття Незалежності України.  


Фото: vkontakte.ru, google.сom : : : Джерело: wikipedia.org, fc.sumy.ua # матеріал підготовлено badboys-fcdk.at.ua : : : Дата: 23.04.2024
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz