Флорентійський футбол / Calcio Fiorentino

Calcio Fiorentino або Calcio in costume

Футбол(по італійські - calcio, стусан) нині є найпопулярнішим видом спорту у світі. Більшість населення земної кулі вважають, що футбол був винайдений в Англії. Проте італійці, і особливо - флорентійці, знають напевно: футбол винайшли у Флоренції ще в 16-му столітті.  

Ще Данте в 14-му столітті описував гру з м'ячем, схожу на сучасний футбол або регбі. Проте до середини 16 віків гра придбала чіткі правила і щорічно стали проходити турніри в карнавальний час. Гра з дворової забави стала розвагою аристократів. Серед гравців того часу були декілька майбутніх римських пап, герцогів і великих герцогів Тоскани. Офіційним днем народження Флорентійського футболу вважається 17 лютого 1530 року(за мотивами якої і проводяться усі сучасні турніри), проте правила його були уперше опубліковані через лише 50 років - в 1580р.  

У грі беруть участь дві команди по 27 гравців. Гра проходить у Флоренції на площі Санта Кроче. Правила досить складні і в основних рисах гра більше схожа на регбі або американський футбол, чим на "звичайний" футбол - дозволені силові прийоми, м'яч можна(і треба) брати руками, гол зараховується при фіксації м'яча за лінією поля з боку супротивника.

Нині, турнір проводиться щорічно в червні(24-го червня і два попередні воскресіння) на площі Санта Кроче у Флоренції. У турнірі беруть участь чотири команди, що представляють райони Флоренції : " Зелені"(квартал Сан Джованни - San Giovanni), " Червоні"(Санта Марія Новела - Santa Maria Novella), " Блакитні"(Санта Кроче - Santa Croce) і " Білі"(Сан Спіріто - San Spirito). Турніри 2006-го і 2007-го років були скасовані із-за ризику серйозних травм гравців. З 2008 року вступили в силу зміни в правилах, спрямовані на зниження ризику серйозних травм під час гри. Турнір, хоч і не освітлюється так широко, як чемпіонат Італії або міжнародні турніри, але складає гордість Флоренції не меншу, ніж історія і музеї або "звичайна" футбольна команда Фіорентина (Fiorentina).


Джерело: italy2u.ru : : : Дата: 26.04.2024
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz