На виїзд: Львів

Львів — місто обласного підпорядкування в Україні, адміністративний центр Львівської області, національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни, великий промисловий центр і транспортний вузол, вважається столицею Галичини та Західної України. За чисельністю населення — сьоме місто країни (станом на 1 січня 2011 року у Львові проживало 760 026 осіб.
Львів заснований королем Данилом Романовичем в середині 13 століття. 1272 року місто стало столицею Галицько-Волинського князівства. В добу Середньовіччя Львів був важливим торгівельним центром. За австрійського панування місто стає осередком польського та українського національно-визвольних рухів. Після розпаду Австро-Угорщини був столицею Західноукраїнської народної республіки. До Другої світової війни належав Польщі, за Пактом Молотова — Ріббентропа анексований Радянським Союзом.
Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті знаходиться найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.
Назва «Львів» дана місту на честь князя Лева Даниловича, сина засновника Львова Данила Галицького. Протягом своєї історії Львів жодного разу не змінював назви.

ФК «Карпати» Львів було стоворено — 18 січня 1963 року. «Карпати» єдиний клуб за всю історію Кубка СРСР, що виграв трофей, виступаючи не у вищій лізі (1969 рік). Дворазовий фіналіст Кубка України: 1993 і 1999. Бронзовий призер чемпіонату України 1997/98.

Історія протистоянь «Динамо» та «Карпат» у рамках чемпіонату України налічує 33 матчі. З них у 20-ти поєдинках «Динамо» святкувало перемогу, вісім матчів завершувалися внічию, а п'ять – перемогою «Карпат». При цьому різниця м'ячів вражає – 60:26 на користь динамівців.

Стадіон «Україна»

Стадіон «Україна» — багатофункціональний стадіон у Львові. Відкритий у 1963 році. За радянських часів називався «Дружба». Домашній стадіон футбольного клубу «Карпати» (Львів). Розташований недалеко від центральної частини міста, у Снопківському парку, пам'ятці садово-паркового мистецтва. Місткість стадіону 28 051. Сектори фанатів Карпат 15-16, гостьовий сектор 30.

Ультрас ФККЛ

Прихильники «Карпат» представляють патріотичний, націоналістичний та ультраправий напрям в українському фан-русі. На стадіоні «Україна» найвідданіші вболівальники підтримують клуб у 15-му і 16-му секторах, що знаходяться за воротами під таблом. Звичними для ігор у Львові є переклики між цими секторами та чашею стадіону: «Слава Україні!» — «Героям слава!»; «Слава нації!» — «Смерть ворогам!». Під час оформлення прапорів та банерів фанати часто використовують, червоно-чорні барви прапора УПА
  Організовані групи вболівальників, що підтримували клуб як у домашніх іграх, так і на виїзді, з'явилися в 1980-х роках ще коли існував СКА «Карпати». Львівські фанати підтримувати теплі стосунки з фанами «Динамо» (Київ) і «Жальгіріса» (Вільнюс), а протистояння було з фанатами московських клубів.

Серед найвідоміших і найбільших фанатських угрупувань: Banderstadt Ultras, Green Lions, Galician Front, Lviv City Firm, Pride, Wehrwolf, West Boys і Lemberg Defenders. Перед кожною домашньою грою вулицями Львова відбувається автопробіг машин, прикрашених прапорами та атрибутикою «Карпат». Його організовує клуб «автофанів» (Autofans).  

Кращими друзями фанатів «зелено-білих» є фани «Динамо» (Київ) також друзями є фани «Дніпро» (Дніпропетровськ), Жальгіріс» (Вільнюс), є порозуміння з фанами «Зоря» (Луганськ), «Кривбас» (Кривий Ріг) та "Скала" (Стрий). А ворогами вважають фанатів: «Чорноморць» (Одеса), «Арсенал» (Київ), «Металург» (Запоріжжя), "Волинь" (Луцьк), "ЦСКА" (Київ), "Ворскла" (Полтава), "Нива" (Віниця), "Закарпаття" (Ужгород), "Динамо" (Хмельницьк), ФК "Львів". На заході України варто відзначити протистояння «Карпати» — «Волинь», яке носить назву Галицько-Волинське дербі, і «Карпати» — «Закарпаттям» (Ужгород).

Фото: vkontakte.ru, fckarpaty.lviv.ua, ukrultras.com/forum, ultras.lviv.ua : : : Джерело: wikipedia.org, fckarpaty.lviv.ua, ukrultras.com/forum. Матеріал підготовлено badboys-fcdk.at.ua : : : Дата: 26.04.2024
Всього коментарів: 1
1. rozik   (13.05.2011 00:31)
Класно!!! Респект адмінам!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz