На виїзд: Маріуполь

Маріуполь - місто обласного значення в Донецькій області України на березі Азовського моря в гирлі річки Кальміус. Населення - 477,6 тис. чоловік(1 січня 2007 року). Великий промисловий центр і торговий порт південного сходу України.  Кліматичний і грязьовий курорт. Найбільше місто Приазов'я.  
Сьогодні Маріуполь - другий за значенням в Донецькій області(після Донецька), десятий за чисельністю населення в Україні. Має давню історію(Маріуполь - перший населений пункт на території Донецької області, статус міста, що отримав, в 1779 році), є "металургійною столицею" України, в той же час, залишається його значення як курортного міста.
Пам'ятками міства є: міський сквер("Театральна площа"), Екстрім-парк(нові атракціони біля найбільшого в місті Палацу Культури Металургів), у місті є пам'ятники Шевченка, Висоцького, монумент металурга.

"Металург" Маріуполь -  у 1960 році на базі маріупольського  " Авангарду" і " Шахтаря" з Рутченково був створений футбольний клуб "Авангард". Потім назви команди мінялися - " Азовсталь", " Азовець", " Металург", "Локомотив", " Новатор". Після надбання Україною незалежності команда повернулася до назви " Азовець", з 1996 року називається " Металург", а з кінця 2002 команді присвоїли ганебну назву " іллічівець".  

За підсумками 13-го чемпіонату маріупольці були визнані найкоректнішою командою і, несподівано для усіх і їх самих, стали п'ятими представниками України, що отримала в результаті щасливого жеребкування додаткове місце в розіграші Кубку УЄФА 2004-05 років. 

Стадіон "іллічівець" (спаравжня назва "Новатор") - багатофункціональний стадіон. Місткість 12 680 місць, з них критих - 8605. Стадіон був побудований в 1956 році і спочатку називався " Новатор". У радянський період і в 90-і роки XX- го століття приймав матчі невисокого рівня.
  У 2001 році був реконструйований за засоби Маріупольського металургійного комбінату. Після реконструкції стадіон має чотири трибуни: Західна і Східна - криті, загальною місткістю 8 605 глядачів; Північна і Південна без навісів, загальна місткість - 4 075 глядачів. Навколо поля - бігові доріжки. 

Ультрас "Металург" Маріуполь

Дружба: Зоря, Металург З.

Порозуміння: Динамо

Нейтралітет: Волинь, Дніпро, Карпати, Оболонь

Війна: Шахтар, Ворскла, Таврія, Металіст, Чорноморець, Арсенал, Металург Д., Кривбас, ПФК Севастополь  

Джерело: badboys-fcdk.at.ua : : : Дата: 25.04.2024
Всього коментарів: 1
1. Ciara   (28.06.2012 05:47)
Deep thuoght! Thanks for contributing.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Логін:
Пароль:

Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Д4 Ультрас ULTRAS.ORG.UA УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua www.ultras.lviv.ua BBR ultras group Відео УЛЬТРАС "ДИНАМО КИЇВ" від V.D.






Украинская Баннерная Сеть
| BAD BOYS | © 2009 - 2012 | Використання матеріалів сайту дозволяється лише за наявності лінку на badboys-fcdk.at.ua |
Адміністрація сайту не несе відповідальності за публікації на сайті.

Створення безкоштовного дизайну Пиши українською Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Хостинг від uCoz